IOT Kurkuma Pravijo, da je kurkuma zelo zdrava in da ima protivnetni učinek

Pravijo, da je kurkuma zelo zdrava in da ima protivnetni učinek

Vsak konec tedna imamo običaj, da gremo na kosilo k mojim staršem. To mi je res lepo, da smo tako povezani med seboj. Moja mama kuha izredno dobro in zdravo. Vsa hrana je pripravljena tako, da jo tudi otroci obožujejo. Zadnje čase pa je njena hrana imela drugačen okus in povedala mi je, da v hrani kurkuma, ki je zelo zdrava. Priznam, da nisem imela pojma o čem govori, morala mi je razložiti in povedala mi je takole:

  • Ima protivnetni učinek,
  • Je za jetra in kri,
  • Bogata z minerali in vitamini,
  • Delovanje živčnega sistema,
  • Dobra za imunski sistem.

Opazila sem tudi, da je njena pripravljena hrana tudi drugačne barve in prav to je povzročila kurkuma, ker ima tako lepo oranžno barvo. Moram priznati, da mi je bila pripravljena hrana dobra in tudi otroci so jo radi jedli, čeprav je bila dodana kurkuma, ki ima specifičen okus.

Naslednji teden sem tudi sama poiskala, kje v trgovini in je kurkuma in kupila ekološko pridelano, tako da bom lahko tudi sama doma pripravljala jedi iz kurkume, ker sem videla, da otrokom ta okus ne moti. Sedaj sem spoznala eno novo začimbo, za katero nisem vedela, da obstaja. Drugače pa se v trgovini prodaja že dlje časa, le jaz je še nisem poznala.

Moja mama je res super mama, jaz se včasih vprašam, kje ima toliko moči, da vse to zmore. Vse še dela sama in vsak vikend nas povabi na kosilo. Vedno nam pripravi okusen obrok in vedno je pripravljena na kaj novega. Še jaz, pa sem pol mlajša nimam toliko energije, kot jo ima ona. Sedaj smo zaradi nje spoznali, kako dobra je kurkuma in jo tudi mi radi uporabljamo v jedi. Kako da ne, če pa je tako zdrava in dobro vpliva na naše telo.